Upoznajte naš stručni tim

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je osnovana kao “Ordinacija dr Ljiljana Jelača” 1995. godine, koju je vodila dr Ljiljana Jelača, jedna od prvih lekara sa ovih prostora koja se bavila akupunkturom i hiropraktikom od 1982. godine na Institutu za reumatologiju.

Od 2002. godine ordinaciju vodi dr Valentina Bogićević, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i akupunkturolog sa odobrenjem Ministarstva zdravlja. Od 2007. godine ordinacija nosi naziv Valmedic i nalazi se na današnjoj adresi.

U ordinaciji primenjujemo spoj zapadne medicine i istočnjačkih metoda lečenja, tzv. Integrativnu medicinu kako bi pomogli svakom pacijentu.

Ordinaciju vodi specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr Valentina Bogićević, koja je završila Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1991. godine, a specijalističke studije završila 2002. godine takođe na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Doktorka masira vrat pacijentu, u sklopu kolagen terapije

Dr Valentina Bogićević -
Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Osam godina je radila kao profesor u Medicinskoj školi (Deligradska i Višegradska ulica u Beogradu, 1994-2002), a potom dolazi u našu ordinaciju 2002. godine. Od tada se bavi akupunkturom i hirpraktikom i član je sekcije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Kod prof. Andreja Čečenjina je završila seminar na temu „Miofacijalno oslobađanje” u organizaciji srpske asocijacije za hiropraksu, 2010. godine. Uz to, završila je seminar za TNM („Taping NeuroMuscular”).

Dr Marija Bogićević -
Doktor opšte medicine

Već tokom studija medicine pisala je i prezentovala svoje naučne radove na kongresima u inostranstvu. Odmah potom, završava školu akupunkture (Srpsko udruženje za integrativnu medicinu). Kod italijanskih stručnjaka (Osteostill academy) usavršavala se u polju osteopatskih metoda repozicije zglobova. Kod samih tvoraca ERGON tehnike završila je kurs za mobilizaciju mekih tkiva (Atinski centar za sportsku medicinu i fizikalnu terapiju). Sada je na specijalističkim studijama fizikalne medicine i rehabilitacije (Medicinski fakultet, Beograd).

Slobodan Zajić -
Fizoterapeut

Tokom perioda od 1995. do 2002. godine radio je u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović”. Potom se pridružuje našem timu 2002. godine. Posebna oblast njegove stručnosti jeste polje manuelne tehnike – metoda mobilizacije mekog tkiva poznata kao Yumehio tehnika koja nam dolazi iz Japana (takođe poznata i kao „Božanstvena masaža”). Na seminaru koji je vodio David Blow, sam tvorac tehnike TNM („Taping NeuroMuscular”) – stiče znanje za primenu i ove tehnike u svom radu.

Započnite svoj tretman već danas

Dovoljan je samo jedan poziv ili sms i naše ljubazno osoblje sa četiri decenije iskustva naše ordinacije stajaće vam na raspolaganju. Čekamo vas!