Polisa o kolačićima

Uvod

Naš veb sajt, valmedic.rs (u daljnjem tekstu: “sajt”) koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi praktičnosti sve tehnologije se nazivaju “kolačići”).
Kolačiće takođe postavljaju i treće strane koje smo angažovali. U ovom dokumentu vas obaveštavamo o korišćenju kolačića na našem sajtu.

Šta su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ovog sajta i čuva se u vašem pretraživaču na hard disk vašeg računara ili drugog uređaja.
Informacije koje se tu čuvaju mogu biti vraćene na naše servere ili na servere relevantnih trećih strana tokom sledeće posete.

Šta su skripte?

Skripta je deo programskog koda koji se koristi da bi naša veb lokacija pravilno i interaktivno funkcionisala. Ovaj kod se izvršava na našem serveru ili na vašem uređaju.

Šta je piksel tag ?

Piksel tag je mali, nevidljivi deo teksta ili slike na veb lokaciji koji se koristi za praćenje saobraćaja na veb sajtu. Da bi to radilo, različiti podaci o vama se čuvaju u tom piksel tag-u.

Kolačići

 • Tehnički ili funkcionalni kolačići:
  Neki kolačići obezbeđuju da određeni delovi sajta funkcionišu ispravno i da vaše korisničke postavke ostaju poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam da posetite naš sajt. Na ovaj način, ne morate više puta da unosite iste informacije kada posećujete stranice i, na primer, artikli ostaju u vašoj korpi dok ne platite u slučaju da ej u pitanju neka veb prodavnica. Mi možemo postaviti ove kolačiće bez vašeg pristanka.
 • Statistički:
  Кoristimo statističke kolačiće da bismo našim korisnicima optimizovali iskustvo na veb lokaciji. Pomoću ovih kolačića statistike dobijamo uvid u korišćenje našeg veb sajta. Tražimo vašu dozvolu za postavljanje statističkih kolačića.
 • Marketinški:
  Marketinški kolačići za praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalnog skladištenja, koji se koriste za kreiranje korisničkih profila za prikazivanje reklama ili za praćenje korisnika na veb sajtu koji se koriste u slične marketinške svrhe.
 • Društvene mreže:
  Na našem veb sajtu smo uključili sadržaj sa Facebook-a, Vimea, YouTube-a i Instagrama, Twitter-a za promovisanje veb stranica ili deljenje (npr. „tvit” za tviter) na društvenim mrežama. Ovaj sadržaj je ugrađen kodom izvedenim sa Fejsbuka i Instagrama koji postavlja kolačiće. Ovaj sadržaj može da čuva i obrađuje određene informacije za personalizovano oglašavanje.

Pristanak

Кada prvi put posetite naš veb sajt, mi ćemo vam pokazati prozor sa objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na „Prihvatam“, saglasni ste da koristimo sve kolačiće i dodatke kako je opisano u prozoru i ovoj Politici kolačića. Možete onemogućiti upotrebu kolačića preko vašeg pretraživača, ali imajte na umu da naša veb stranica možda više neće raditi ispravno.

Omogućavanje i brisanje kolačića

Možete da koristite svoj internet pretraživač za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Takođe možete odrediti da se određeni kolačići ne smeju postavljati. Druga opcija je da promenite podešavanja vašeg internet pretraživača tako da dobijate poruku svaki put kada se kolačić postavi. Za više informacija o ovim opcijama, pogledajte uputstva u odeljku Pomoć Pretraživača – (eng. HELP in browser settings).

Imajte na umu da naš veb sajt možda neće raditi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako izbrišete kolačiće u svom pretraživaču, oni će biti ponovo postavljeni nakon vašeg pristanka kada ponovo posetite naše veb stranice.

Vaša prava u vezi sa ličnim podacima

Imate pravo da znate zašto su vaši lični podaci potrebni, šta će se sa njima desiti i koliko dugo će se čuvati.
Pravo pristupa: Imate pravo pristupa vašim ličnim podacima koji su nam poznati.
Pravo na ispravku: imate pravo da dopunite, ispravite, izbrišete ili blokirate svoje lične podatke kad god želite.
Ako nam date saglasnost za obradu vaših podataka, imate pravo da opozovete tu saglasnost i da izbrišemo vaše lične podatke.
Pravo na prenos vaših podataka: imate pravo da zahtevate sve svoje lične podatke od kontrolora i da ih u celini prenesete drugom kontroloru.
Pravo na prigovor: možete uložiti prigovor na obradu vaših podataka. Mi se pridržavamo ovoga, osim ako ne postoje opravdani razlozi za obradu.

Da biste ostvarili ova prava, kontaktirajte nas. Molimo pogledajte kontakt detalje na dnu ove stranice – Polisa o kolačićima. Ako imate žalbu na način na koji postupamo sa vašim podacima, želeli bismo da vas čujemo.